Camera's kalibreren veilig de weg op te gaan

Indien uw auto beschikt over camera’s of sensoren welke de rijhulpsystemen aanstuurt, dienen deze na vervanging van de ruit gekalibreerd te worden naar de fabrieksstandaard. We zorgen ervoor dat ook uw camera’s en radarsensoren optimaal functioneren na de vervanging. 

Kalibratie van camera's

Moderne auto’s bevatten vaak geavanceerde rijhulpsystemen, ook wel ADAS genoemd, die essentieel zijn voor uw veiligheid en comfort op de weg. Deze systemen, die bestaan uit camera’s en radarsensoren, moeten na een ruitvervanging opnieuw worden gekalibreerd om optimale prestaties en bovenal veiligheid te garanderen.

We gebruiken hiervoor het betrouwbare HELLA GUTMANN kalibratiesysteem, een toonaangevende technologie in de autowereld. Ons team van ervaren technici zorgt ervoor dat na elke autoruit vervanging, de ADAS-systemen nauwkeurig worden gekalibreerd volgens de, door de fabrikant gestelde, veiligheidsstandaarden.

Waarom is dit van belang?

De kalibratie is cruciaal, omdat de ADAS-systemen samenwerken om cruciale veiligheidsfuncties uit te voeren, zoals automatisch remmen, rijstrookassistentie en verkeersbordherkenning. Wanneer deze systemen niet correct gekalibreerd zijn, kan dit leiden tot onnauwkeurige signalen en functionele storingen, wat uw veiligheid op de weg kan beïnvloeden.

Onze gekwalificeerde technici doorlopen een nauwkeurig proces om ervoor te zorgen dat elke sensor en camera weer precies afgesteld is volgens de specificaties van de fabrikant. Op deze manier waarborgen we niet alleen uw veiligheid, maar zorgen we er ook voor dat uw rijervaring zo comfortabel mogelijk blijft na het vervangen van de autoruit.

Wij kijken ernaar uit om u van dienst te zijn!